Nieuws

19 september 2024

Opening vernieuwde kantine aan de Laene

Na maanden van hard werken is het eindelijk zover: de vernieuwde kantine van Voorwaarts Twello aan de Laene is weer open. Wij willen alle vrijwilligers bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. Dankzij hun inzet, creativiteit en netwerk is dit project een groot succes geworden.

Wat vorig jaar begon als een ambitieus plan, is door de inzet van vele vrijwilligers werkelijkheid geworden. De voorbereidingen waren intensief, wat ook nodig was voor een klus van deze omvang. Leden werden opgeroepen om te helpen en het was mooi om te zien dat nieuwe vrijwilligers zich enthousiast aansloten. In december 2023 werd buiten gestart met de vernieuwing van de daken. Na de viering van het jubileum en de sportfeesten was als laatste de binnenkant aan de beurt. Ook in de zomermaanden wanneer de vereniging normaal stil ligt, werd er doorgewerkt in de kantine. Wat begon als een opfrisbeurt is uitgegroeid tot een volledige metamorfose!

Hulde aan onze vrijwilligers

De kantine is bijna onherkenbaar: een glazen pui met uitzicht op veld 1, een prachtige nieuwe bar, en strakke moderne wanden en vloer. Er is ontzettend veel werk verzet, en dat is te zien. Dankzij de creativiteit en tomeloze inzet van onze vrijwilligers, het gebruik van tweedehands materialen en de steun van bedrijven die Voorwaarts een warm hart toedragen, hebben we flink kunnen besparen. Het is geweldig om de saamhorigheid en gedrevenheid van alle betrokkenen te zien. Daar zijn we als Voorwaarts groots in. Speciale dank gaat uit naar Martin Pol en Adriaan Pruis. Zij hebben ontzettend mooi werk geleverd, waardoor we financieel een stuk beter in ons jasje zaten.

Trots op het resultaat

Het resultaat is een clubgebouw waar wij als vereniging trots op zijn en waar we nog jaren van kunnen genieten. Bovendien is er een grote stap gezet richting duurzaamheid: LED verlichting, isolatie van dak en kozijnen, PV panelen. Dit zal ons ook op de lange termijn ten goede komen. We kijken nu nog naar luchtverwarming, zodat de CV installatie er grotendeels uit kan.

Kom zelf kijken

Begin deze week werd er schoongemaakt en de laatste werkzaamheden afgerond. Op woensdag 18 september jl. tijdens de kaartavond was de kantine voor het eerst operationeel. We hopen deze week veel leden en bezoekers te ontmoeten in onze vernieuwde kantine. Kom langs, proost met ons op deze mijlpaal en geniet van de nieuwe, gezellige sfeer in onze prachtige ruimte.

Samen zijn we Voorwaarts – en dat hebben we met dit project opnieuw bewezen!

 

P.S. Hoewel de kantine open is, zijn we nog niet helemaal klaar. Vind je het leuk om (alsnog) je steentje bij te dragen aan deze mooie plek? Meld je dan aan via: https://voorwaartsvrijwilligers.nl/verbouwing.

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan