Nieuws

20 oktober 2024

Voorwaarts speelt gelijk tegen koploper!

Paul Eijkelkamp is al even een vaste waarde binnen de formatie van oefenmeester Martijn de Vogel. De rechtervleugelverdediger is nog jong, maar heeft al de nodige vlieguren gemaakt. Vaak wordt hij multifunctioneel ingezet. Zo ook deze wedstrijd, waarin hij het laatste kwartier doorschoof naar het middenveld.

In dit verslag van zijn hand toont hij zich tevreden met het behaalde punt bij Viod in Doetinchem.

Volgens Paul had Voorwaarts tegen de koploper niets te verliezen en dat gaf toch wat minder druk. De druk lag bij de opponent dat als koploper het verschil moest maken. Het werd een zwaarbevochten gelijkspel voor de mannen uit Duistervoorde en een deceptie voor Viod, 1-1.

Ezra Wattimena keerde weer terug in de basis en droeg bij aan de sterke openingsfase. In tegenstelling tot vorige wedstrijden kreeg het elftal in de eerste fase van de wedstrijd geen goal tegen. Helaas kon het de mogelijkheden ook niet benutten. De grootste kans was voor Job Bruntink, die 1 op 1 met de keeper net niet tot scoren kwam door een ultieme poging van de Viod verdediger.

In de 37ste minuut kreeg het elftal dan toch een tegendoelpunt te verwerken. Uit een corner wist de aanvaller van Viod binnen te koppen, 1-0.

Ruststand 1-0

Direct na rust wist Voorwaarts zich regelmatig met goed voetbal onder de druk van de koploper uit te spelen. De gelijkmaker viel al vroeg in de 2de helft. Jort Rood werd op links in stelling gebracht en met zijn linker gaf hij een geweldige voorzet op Marcus van Geelen, 1-1. Vlak daarna nog een goede kans. Ivo Spanjers wist op zijn kenmerkende manier achter de verdediging van Viodte kruipen. De keeper wist met een uiterste krachtinspanning ten koste van een blessure de inzet van Ivo te pareren.

Het resterende deel van de wedstrijd stond Voorwaarts vooral onder druk. De verdedigende organisatie bleef echter staan en dankzij Nero Paais, die een kopbal van de doellijn haalde, kon het elftal een punt meenemen naar De Laene.

Volgende week is er geen wedstrijd, daarna op 3 november 14.00 uur is er een thuiswedstrijd tegen Quick 1881 uit Nijmegen.