Nieuws

29 september 2024

Voorwaarts mist scherpte!

Afgelopen zondag 29 september stond de wedstrijd Union Nijmegen – Voorwaarts T op het programma. Voorwaarts moest met een ruime nederlaag de punten in Nijmegen laten, 4-1. De oranjehemden begonnen matig aan de wedstrijd en kregen al binnen twee minuten de eerste tegengoal na een fout in de opbouw. Kort daarna kwam Nero Paais goed door over de rechterflank en gaf een uitstekende voorzet, maar helaas werd deze niet benut. Even later opnieuw onnodig balverlies, waarna Union via een snelle counter opnieuw wist te scoren. Zo stonden de mannen uit Duistervoorde binnen 7 minuten met 2-0 achter.

In de eerste helft wist Voorwaarts zo af en toe nog dreigend te worden. Bruce Schotman werd na een prachtige pass van Daan Verheul (zie foto) één-op-één met de keeper gezet, maar de aanval werd helaas afgefloten voor buitenspel. We kregen ook een aantal vrije trappen op gevaarlijke plekken rond de zestien, maar helaas werden deze niet omgezet in doelpunten.

Na 30 minuten was het wel raak. Marcus van Geelen kwam goed door in het strafschopgebied en legde de bal breed op Daan Verheul, die de bal keurig in de hoek plaatste, 2-1. Na deze treffer kreeg Voorwaarts meer vertrouwen en werd het dominanter aan de bal. Vlak voor rust kreeg Ezra Wattimena een dubieuze rode kaart. Daarmee werd het goede ritme en daarmee deze goede fase doorbroken.

Ruststand 2-1

In de tweede helft kwam Union via een actie over de flank in het strafschopgebied. Na licht contact liet de aanvaller zich gemakkelijk vallen, maar voor de scheidsrechter was dit genoeg om een strafschop toe te kennen. De speler van Union benutte de penalty koelbloedig.

Na deze tegengoal besloot trainer Martijn de Vogel enkele wissels door te voeren, wat zeker meer leven in het spel van Voorwaarts bracht en voor meer dreiging zorgde. Echter kon Union opnieuw profiteren van balverlies met veel mensen voor de bal, waardoor de stand op 4-1 kwam te staan, wat tevens de eindstand werd.

Een teleurstellende middag voor de oranjehemden. Na twee wedstrijden ook nog eens puntloos. Aankomende zondag speelt Voorwaarts uit bij Varsseveld.